Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
0 RSD OutOfStock 2024-12-31
  • Vendetta Deluxe Maska
  • Vendetta Deluxe Maska

Vendetta Deluxe Maska

Licencirana De luxe maska V for Vendetta

  • Šifra: 12461
  • jedna originalna Deluxe verzija maske identična kao na filmu V for Vendetta
  • modla pravljena od originalne maske iz filma
  • široka elastična traka sa čičkom za podešavanje
  • maska napravljena od debele čvrste plastike
  • maska odgovara svakome i udobna je za nošenje
  • dimenzije pakovanja 26,5 x 23cm

Rasprodato!

Trenutno nema proizvoda na lageru. Želim obaveštenje kada bude dostupan proizvod.

Ocena 4.40 5

Rejting:

Ocena 4.40 od 5 na ukupno 5 glasova.

Podeli:

Opis:

Ovaj artikal je zvanična replika maske Guy Fawkes-a iz filma V for Vendetta, licencirana od strane DC Comics-a, napravljena kod malih kineza kao i sve ostalo na ovoj planeti. Ako već gledate ovu stranicu pretpostavićemo da znate sve o Anonimusima i šta oni predstavljaju, ako ne onda ćemo se fokusirati na samu masku kroz istoriju. Da ne bude posle da nismo edukativni!

Ono što treba da znate je da je Guy Fawkes bio stvarna istorijska ličnost i bez da zalazimo u njegova politička i religijska uverenja, ovaj ludak je pokušao da digne u vazduh Britanski Parlament zajedno sa Kraljem Jamesom Prvim.
Dakle, nešto poput našeg Gavrila samo na kvadrat i par vekova ranije. Na sreću (po Kralja i Lordove) ili na nesreću (po Guya) neko ga je drukao, pa je uhvaćen, osuđen kao terorista i obešen.

Maska se tokom vekova sporadično pojavljivala i nestajala još krajem 18. veka postoje zapisi o deci prosjacima koji su koristili ovu masku napravljenu od papira, kasnije u drugoj polovini prošlog veka maska se dobijala kao poklon uz kupovinu tada popularnog stripa V for Vendetta, da bi radi komercijalizacije krajem prošlog veka masku zamenio kompletan kostim za Noć Veštica.

Ovu trenutnu i najprepoznatljiviju verziju maske dizajnirao je 1982 godine David Lloyd, britanski strip crtač za potrebe stripa V for Vendetta. U nekom momentu 2006. godine dve rivalske grupe protestvovale su ispred zgrade DC Comics-a zbog najave ili snimanja filma ili već nečega vezanog za “V for Vendetta”. Prepametni TIME WARNER, koji je vlasnik DC Comics-a, podelio je maske svojim pristalicama, koji su se tako pojavili na ulici i tako od maske napravio, širom sveta prepoznatljiv, simbol za protest i pobunu.

Bez obzira kakvo je vaše mišljenje o samom filmu poruka u njemu lako je primenjiva na bilo koje razdoblje u ljudskoj istoriji, ponajviše na ovo današnje. Nastankom pokreta Anonymous i njihovim akcijama kako na internetu tako i po ulicama glavnih gradova širom sveta, mnogi ljudi počeli su da osećaju tračak nade da Svet može biti bolji. To predstavlja ova maska i to je njena poruka: NADA!
Svi građani ujedinjeni kao jedan, more jednakih lica, sa nadom u promene. 

 

Tagovi:

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:


Maska je odlicna, svidja mi se kako izgleda i najeealnija je onoj iz film, uzeo bih jednu pa me zanima da li cete je dobijati ponovo u prodaji, posto vidim da je nema trenutno na stanju?

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Slični artikli: