Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
1450 RSD InStock 2024-12-31
  • Dekorativni Set Buddha 3
  • Dekorativni Set Buddha 3
  • Dekorativni Set Buddha 3
  • Dekorativni Set Buddha 3

Dekorativni Set Buddha 3

Grabljicanje peska i taktično postavljanje kamenčića je jedan od osnovnih principa zen bašti.

  • Šifra: K326551
  • dekorativna bašta u Zen stilu
  • jin-jang oblik tacne
  • tacna, grabulje, figura, pesak, kamenje, držač
  • sveća se ne dobija
  • materijal cement, pesak, kamen, plastika
  • dimenzije tacne 19 x 2,4 cm

CENA:

1.450,00 din

Na lageru.

Dostupne vrste:

Ocena 2.00 2

Rejting:

Ocena 2.00 od 5 na ukupno 2 glasova.

Podeli:

Opis:

Jin i jang predstavljaju koncept u kineskoj filozofiji koji slobodnim prevodom označavaju da se u svakom dobru nalazi po malo zla i obrnuto, te je svemir uvek u ravnoteži. Nijedna strana nije superiornija u odnosu na drugu i predstavlja dinamiku gde se delovi nadopunjuju i ne gledaju kao pojedinačni već kao celina. Kada postoji neravnoteža između ove dve sile, koje su zaslužne za nastanak života, onda nastaju katastrofe u vidu poplava, suša, bolesti i slično, jer se veruje da se jin-jang nalazi u središtu Zemlje.

Jin simbolizuje žensko, pasivno, negativan princip u prirodi, takođe označava tamu, noć, hladnoću, slabost, zimu, tišinu (kao da je muškarac smišljao ova značenja) - crna strana znaka
Jang simbolizuje pozitivno, aktivno i muški princip u prirodi, a označava još i snagu, svetlost, dan, napredovanje, leto, aktivnost i budnost - bela strana znaka

Kod zen bašti dominira kamenje i pesak, ukrašavanje prostora i doživljavanje estetskog uživanja posmatranjem skladno uređenih bašti po uzoru na zen meditaciju. S obzirom da većina nas u baštama gleda da ima travu ili zasađen paradajz, nemamo puno prostora za Zen aktivnosti, ali zato možemo jednu minijaturnu ukrasnu baštu da postavimo u naš dom ili na sto kancelarije, gde će nam uređivanje ove bašte ili njeno posmatranjem donositi mir i meditaciju. Ova bašta se uređuje u tacni okruglog oblika sa izdeljenim jin-jang delovima, sa jedne strane postavite pesak koji izravnate i ukrasite grabuljama, povrh čega idu kamenčići, a sa druge strane postavite figuru Bude i držač za sveću gde ćete zapaliti fitilj sveće i mir koji odaje plamičak pomoće vam u odmaranju i opuštanju.

Set je napravljen od cementa: tacna, držač za sveću i figura Bude, dok su grabulje plastične, kamenje i pesak su sa prirodnih izvora, naravno.

 

Dekorativni Set Buddha 3

Tagovi:

Podaci poklona:

- Uvoznik: Pokloni.com d.o.o. Subotica
- Zemlja porekla: Kina
- Zemlja uvoza: EU

- Tip proizvoda: Zen bašta

- Materijal: cement, pesak, kamen, plastika

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:

Ovaj proizvod još uvek nije ocenjen od strane kupaca.

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Slični artikli:

Prethodno pregledani:

1.450,00 din