Naručite telefonom 063/551-333
Profil Cart 0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
750 RSD InStock 2024-12-31

Njutnovo Klatno 1

Jedna od popularnih kancelarijskih igračaka. Definitivno dobar izbor ako ste u nedoumici šta pokloniti poslovnom kolegi.

  • Šifra: 6D41381
  • Jedno plastično klatno sa 5 metalnih kuglica
  • Postolje u crnoj boji
  • Nije potrebno niti poželjno priključiti na 220 V
  • Ne koristi AA baterije
  • Kada se pokrene proizvodi Klip-Klap zvuk
  • Dimenzije su 13 x 13 x 11,5 cm

CENA:

750,00 din

Ukoliko sada poručiš paket će biće poslato za izračunavamo..

Dostupne vrste:

Ocena 3.64 47

Opis:

Kako smo zaključili da je veoma teško napisati pametan tekst o parčetu metala i pet visećih kuglica, koje dok se sudaraju jedna u drugu proizvode klip-klap zvuk, rešili smo da ovaj tekst posvetimo onome čije prezime novi ovaj proizvod - Gosn. Isaku. S obzirom na našu ozbiljnost i profesionalnost, proveli smo sate u istraživačkom radu, čitajući njegovu biografiju, šta je sve izmislio, postavio, napravio. Ponovili smo gradivo fizike iz osnovne škole, seli i napisali ovaj tekst:

Jedna legenda kaže da mu je jabuka pala na glavu i inspirisala ga za zakon gravitacije, mi nismo zagovornici upotrebe sile, ali je ovo još jedan u nizu primera  da dobre stvari nastaju uglavnom kad neko dobije po glavi ili ušima.

Po drugoj legendi, veruje se da je za sve ostale zakone i dela zaslužna "Njutnova Kolevka". Naime Isak je provodio sate i sate gledanja u 5 kuglica kako se kreću tj odbijaju jedna od druge, proizvode klip-klap zvuk, i za to vreme mozak mu je radio kao I7 procesor, dolazio je do neverovatnih ideja koje su promenile svet.

Održanje impulsa i energije, pomoglo je velikom Njutnu da klincima zakomplikuje školovanje sa svojim zakonima. Sećam se kako sam se noću budio sa “Sile akcije i reakcije imaju jednak pravac i intezitet, a suprotan pol" samo ne znam kako danas glasi ovaj zakon jer kad sam ja išao u školu ove istopolne akcije i reakcije nisu bile moderne kao danas.

Poznati matematičar, alhemičar i filozof Isak Njutn više puta je ponovio da je za sve njegove zakone zaslužno višečasovno gledanje i čačkanje svog "klatna". (ne znamo tačno na šta je mislio)

Ako ste osoba kojoj treba neiscrpna energija, fokus na jednostavne stvari koje podstiču radjanje novih ideja, ili jednostavno dok ste na poslu većinu vremena provedete blejeći u jednu tačku, onda je ovaj poklon pravi za vas.  Ako vam igrajući se sa "klatnom" padne na pamet ideja od million dolara, ili ona koja nije profitabilna ali će promeniti svet, bravo za vas, sigurni smo da to nema puno veze sa klatnom, već sam vama samima...

E sad da se vratimo na početak...

Ovu popularnu igračku, koja ukrašava milione radnih stolova i kancelarija širom naše planete, izmislio je lik po imenu Simon Prebble, (engleski glumac) ne tako davne (kako-kome) 1967 godine. Celih 240 godina nakon što je Isak umro, preminuo, sahranjen.

Što nam ukazuje da ljudska glupost ne poznaje i ne priznaje zakone fizike pa čak ni Njutnove.  U ovom slučaju ta glupost je naša, jer smo stvarno mislili da je matori Njutn napravio klatno (mislim, znali smo da je ovo klatno napravio neki mali kinez, ali patent za klatno), i uopšte nam nije padalo na pamet da googlamo.

 

BTW Bonus: Zamislite, Njutnovo klatno ni ne klip-klapće stalno, već se posle izvesnog vremena zaustavi samo od sebe, što je takodjer kako sam pročitao u skladu za zakonima fizike, jer da klip-klapće stalno imali bi smo "perpetuum mobile" koji ne postoji u prirodnom okruženju.

Nešto kao ima veze sa trošenjem energije.  I sad dok kucam ovo, u ušima mi odzvanjaju mudre reči koje mi je nastavnik fizike izgovorio pred polugodište:  "Sedi 1!".

Njutnovo klatno varijanta 1

 

 

Podaci poklona:

- Uvoznik: Pokloni.com d.o.o. Subotica
- Zemlja porekla: Kina

- Tip proizvoda: Klatno

- Materijal: plastika, metal

Rejting:

Ocena 3.64 od 5 na ukupno 47 glasova.

Podeli:

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:

Časlav


Klatno vam je ekscentrično, baca na stranu, strune se zamrse itd :) Koliko para toliko muzike, lepo je da toji i niko da ga ne dira...

Pokloni.com 28/08/2018

I mi smo pomalo ekscentrični. Klatno nije savršeno ali strune ne smeju da se zamrse prilikom klaćenja klatna. Slobodno nas kontaktirajte kada imate takav problem.

Rade Rade

Hahahahaa kakvi ste carevi!!! :D

Ahamhm Ahamhm

Ovo klatno je samo za ukras, To piše i na kutiji. Zaustavi se za manje od 10 sekundi..

Pokloni.com:

Baš kao što smo napisali gore u textu , citiramo sami sebe :  "BTW Bonus: Zamislite, Njutnovo klatno ni ne klip-klapće stalno, već se posle izvesnog vremena zaustavi samo od sebe, što je takodjer kako sam pročitao u skladu za zakonima fizike, jer da klip-klapće stalno imali bi smo "perpetuum mobile" koji ne postoji u prirodnom okruženju."

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Viber

750,00 din