Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
1290 RSD OutOfStock 2024-12-31
  • Beauty and the Beast Termo Šolja
  • Beauty and the Beast Termo Šolja
  • Beauty and the Beast Termo Šolja
  • Beauty and the Beast Termo Šolja

Beauty and the Beast Termo Šolja

Beauty and the Beast Termo Šolja za iskrene ljutelje ove bajke.

  • Šifra: 2D324450
  • originalna licencirana Disney šolja
  • menja sliku kada se sipa vrela tečnost
  • dvostrana štampa
  • ne koristiti u mikrotalasnoj
  • isključivo ručno pranje
  • poklon pakovanje
  • kapacitet šolje 400 ml
  • materijal keramika
  • dimenzije 10,1 x 9 cm

Rasprodato!

Trenutno nema proizvoda na lageru. Želim obaveštenje kada bude dostupan proizvod.

Ocena 5.00 1

Rejting:

Ocena 5.00 od 5 na ukupno 1 glasova.

Podeli:

Opis:

Da li znate iz kog vremena potiče bajka Lepotica i Zver? Kao što stvari inače bivaju u životu, ova priča nije Diznijeva već se originalna ideja rodila u peru francuske spisateljice Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. Pored impresivno dugačnog imena ova dama je stvorila jednu od najpoznatijih bajki na svetu, tačnije bajku na osnovu koje je Dizni kreirao nama poznatu verziju Lepotica i Zver.

Ako ćemo baš hronološki: de Villeneuve je objavila priču davne 1740. godine, da bi tu istu priču adaptirala, skratila i objavila Jeanne-Marie Leprince de Beaumont 1756. tako da je Dizni na osnovu de Beaumont verzije 1991. godine kreirao veoma voljeni animirani film Beauty and the Beast.

Sa razvojem interneta smo uspeli da dođemo do neverovatnih podataka, znate kako su bajke braće Grim u svojoj originalnoj verziji surove i nalik horor filmovima? Ukoliko ne znate za ovo savetujemo vas da malo Googlate ili pogledajte neki drugi naš proizvod iz sveta bajki, garant smo negde nešto spomenuli. Da se vratimo na temu: našim pretragama smo naišli na originalnu verziju Lepotice i Zveri gde je "mala belle" dobila svoj nadimak jer je bila najlepša i najmlađa od svojih 6 sestara. Takođe je imala i 6 braća. Bila je najčitanija, najčistije duše i skromna u odnosu na sve njih (a na kraju knjige saznajemo da je Belle kraljevske krvi, čak i nećaka prinčeve majke, i jednim delom vila).

Otac Belle odlazi da nađe svoje davno izgubljene trgovačke brodove čijim gubitkom je porodica bila prinuđena na težak rad i nemaštinu. U povratku iz pretrage (praznih ruku) nailazi na napušten zamak u čijoj unutrašnjosti nailazi na postavljen sto gde je sveža pripremljena hrana, baš za njega. Sledećeg jutra pri povratku kući uzima najlepšu ružu iz vrta da bi je odneo Lepotici, ali Zver iskače razjarena kako mu je uzvraćeno za njegovo gostoprimstvo i u zamenu za odlazak oca želi da se jedna od njegovih ćerki vrati u zamak gde će provesti svoj život. Belle je pristala da ode u zamak i provela je tamo nekoliko meseci i polako se zaljubljivala u Zver. U jednom trenutku se vratila kući na posetu porodici i sanjala je kako Zver umire u zamku, a po svom povratku u zamak videla je da je to istina. Te noći je pristala da se uda za njega i sutradan ujutru je videla da se Zver pretvorio u princa. 

E sad... Tu nema Gastona, koji nam je jedan od omiljenih likova, niti je Belle jedinica - što takođe daje ogroman šarm filmu. Posuđe i nameštaj su začarani i u ovoj verziji, ali nema ruže ispod staklenog zvona koja služi kao peščani sat života. Razlog zašto je u ovoj verziji princ pretvoren u Zver je jer je odbio udvaranje zle vile koja mu je ujedno bila i bebisiterka.

Iako originalna verzija ima svoj šarm i lepo je posetiti početak legendarnog dela, nama je prirasla za srce Diznijeva verzija jer je romantičnija i nežnija, time pogodna za decu i odrasle.

Dok je ova šolja hladna, sa jedne strane se prikazuje čuvena ruža ispod staklenog zvona, a sa druge naziv replike i istoimene pesme "Tale as old as time", dok se slika menja kada sipate vrelu vodu unutra i prikazuje ples Lepotice i Zveri u svečanoj dvorani, a sa druge strane naziv filma Beauty and the Beast.

Beauty and the Beast Termo šolja

Tagovi:

Podaci poklona:

- Zemlja porekla: Kina
- Zemlja uvoza: EU 

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:

Ovaj proizvod još uvek nije ocenjen od strane kupaca.

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Slični artikli: