Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
21900 RSD OutOfStock 2024-12-31
  • Šah Komplet Hercules - Zeleni 36cm
  • Šah Komplet Hercules - Zeleni 36cm
  • Šah Komplet Hercules - Zeleni 36cm
  • Šah Komplet Hercules - Zeleni 36cm

Šah Komplet Hercules - Zeleni 36cm

Luksuzni šah komplet sa figurama iz grčke mitologije. Tabla je kombinacija zelenih i zlatnih boja a metalne figurice zlatne i srebrne.

  • Šifra: 2L125895
  • ručno rađeni šah komplet
  • figure od punog metala
  • kutija od medijapana
  • figurice srebrne i zlatne boje
  • visina kralja 5.8 a piona 4.2 cm
  • dimenzija table 36 x 36 cm
  • napravljeno u Grčkoj

Rasprodato!

Trenutno nema proizvoda na lageru. Želim obaveštenje kada bude dostupan proizvod.

Ocena 4 1

Rejting:

Ocena 4 od 5 na ukupno 1 glasova.

Podeli:

Opis:

Kada pišemo tekstove koji govore o istoriji, mitologiji, ili bilo čemu što bi se moglo naći kao gradivo u školi, uvek se nadamo da se ni jedan đak na bilo šta u njemu napisano, neće osloniti kao da su u pitanju čvrste činjenice.

Na početku malo konfuzije. Herkules je lik iz rimske mitologije, dok je Herakle ustvari lik kojeg mi zovemo Herkules ili Herkul. Herakle je, takoreći, original dok je Herkules rimska kopija. Ovaj naš je kao jogurt, grčki.

Mi u ovom setu imamo 16 Herkulesa, budući da su pioni reprezentovani njegovim likom dok napinje luk u klečećem stavu. Osim luka i strele, Herkules je sa sobom nosio drvenu maslinovu batinu.
Obučen je u neprobojnu kožu Nemejskog lava kojeg je, naravno, sam ubio i odrao kao deo prvog od svojih 12 zadataka koje mu je nametnula maćeha Hera.

Kralj je naravno, vrhovni grčki bog Zevs koji u ruci drži munju. U punoj ratnoj opremi kao figura kraljice, stoji Atina, zaštitnica pravde. Ona je uvek štitila Herkulesa.

Nama omiljena legenda, jer u njoj učestvuju grudi jedne boginje, je ona koja govori o tome da su bebu Zevsa bogovi, jednom prilikom dok je Hera spavala, prineli njenoj dojci kako bi popio malo božanskog mleka.
Međutim, mali Zevs je tako jako povukao, da je boginja Hera, uz vrisak, uzmakla malom Herkulesu i pri tome se određena manja količina mleka prosula. Tako je nastao mlečni put.

Lovca u šahovskim figurama predstavlja Apolon, koji nije u dobro sa šahovskim komšijom Kentaurom (skakač) jer je ovaj oteo Herkulesovu ženu. Da bi je spasio, Apolon je bio prinuđen da ubije komšu. Ironija je da je se Kentaurova krv kasnije pokazala kao otrovna za Herkulesa.

Bilo nam je zabavno čitati o grčkoj mitologiji, ali nam je isto toliko žao što smo morali izostaviti sve perverzne detalje koji je okružuju, a sve u svrhu da tekst učinimo prihvatljivijim shvatanjima šire publike.

sah Komplet Hercules - Zeleni

Tagovi:

Podaci poklona:

- Uvoznik: Pokloni.com d.o.o. Subotica
- Zemlja porekla: Grčka
- Zemlja uvoza: Grčka

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:

Ovaj proizvod još uvek nije ocenjen od strane kupaca.

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Slični artikli: