Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
1350 RSD InStock 2024-12-31
  • Retro Peščani Sat - Zelena
  • Retro Peščani Sat - Zelena
  • Retro Peščani Sat - Zelena

Retro Peščani Sat - Zelena

Drveni retro peščani sat sa čak 12 minuta vremena koje imate na raspolaganju dok ne istekne pesak.

  • Šifra: 5D426771
  • retro peščani sat
  • pesak zelene boje
  • trajanje 12 min
  • elegantan, za dekoraciju
  • materijal drvo, staklo, pesak, metal
  • dimenzije 16 x 8 cm

CENA:

1.350,00 din

Na lageru. Ukoliko sada poručiš paket će biće poslato za izračunavamo..

Dostupne vrste:

Ocena 4 1

Rejting:

Ocena 4 od 5 na ukupno 1 glasova.

Podeli:

Opis:

Kod ovog sata imate čak 12 minuta vremena dok pesak ne "presuši", pitanje je šta ćete uraditi sa tolikim vremenom? Ako pitate moju mamu ona bi i ručak spremila za to vreme i ostavila za sobom čistu sudoperu, a ćale bi stigao na posao, popio kafu, zapalio 2 cigare, pročitao novine, obukao se u radno odelo, obrijao se i stigao na poziciju za rad, pa bi mu ostalo još 4 minuta do početka radnog vremena. E od kakvih sam, još sam i dobar...

Peščani sat je naprava koja se koristi za merenje proticanje vremena. U klasičnoj umetnosti se može često naći prikaz peščanog sata kao simbola prolaska vremena ili ograničenog trajanja određenog predmeta. Veruje se da je prethodnik ovog sata bio vodeni sat, međutim tačno poreklo peščanog sata se ne može utvrditi, a u Evropi se pojavio negde oko 14. veka. 

Takođe ste čuli i za izraz "oblik peščanog sata" za žensku figuru koja ima razvijene kukove i poprsje, a uzak struk. Ovaj oblik tela se smatra najženstvenijim i najpoželjnijim. Kada bi se vratili u 14. vek u severnu Evropu primetili biste da je tada bilo poželjno da žena ima stomačić, da ne kažemo "salce", koje se smatralo vrlo ženstvenim i poželjnim, ali to vreme je prošlo i za sve dame koje imaju stomačiće u modernom dobu možemo samo da kažemo da ne očajavaju, jer su ukusi različiti, a moda se menja. Nakon stomačića i 14. veka su korseti postali popularni, a sa njima i uski strukovi, pa naravno i taj oblik "peščanog sata" zbog kojeg mnoge dame i danas imaju problem, jer se svet okrenuo ka tome da je ovo ideal, a zahvaljujući Photoshop-u i raznim uticajima influencera i poznatih ličnosti, kompleksi se gomilaju kao da se dele džabe.

Ono što je nama lepo jeste što je prirodno i ne volimo da poredio delove tela sa predmetima, osim u slučaju Mirka za kojeg kažemo da mu je glava kao tikva, ali stvarno i jeste. Sve što je prirodno na telu je lepo, a sve što treba da bude "savršeno" i simetrično se pravi u fabrikama i radionicama, pa tako i peščani satovi kojima obe polovine trebaju da su simetrične, spojene tankim grlom kroz koje savršeno glatko protiče pesak, odnosno granulirana materija koja se nalazi u njemu.

Retro Pescani Sat - Zelena

Tagovi:

Podaci poklona:

- Uvoznik: Pokloni.com d.o.o. Subotica
- Zemlja porekla: Kina

- Tip proizvoda: peščani sat

- Materijal: drvo, pesak, staklo

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:

Ovaj proizvod još uvek nije ocenjen od strane kupaca.

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Slični artikli:

Prethodno pregledani:

1.350,00 din

Ukoliko sada poručiš paket će biće poslato za izračunavamo..