Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija
Pokloni.COM
1100 RSD InStock 2024-12-31
  • Deko Figura Buda
  • Deko Figura Buda
  • Deko Figura Buda

Deko Figura Buda

Dekorativna figura u obliku tri mini Budaia, savršeno za ljubitelje feng shui i azijske kulture.

  • Šifra: 7L226447
  • figure Budai na postolju
  • humorističan, dekorativan predmet
  • kvalitetna izrada
  • ručno farbano
  • materijal poliresin i drvo
  • dimenzije 20 x 6,5 x 8,5 cm

CENA:

1.100,00 din

Na lageru.

Ocena 4 1

Rejting:

Ocena 4 od 5 na ukupno 1 glasova.

Podeli:

Opis:

Gestove sa ovih fgura najčešće smo viđali od strane figura u obliku majmuna, a njihova poruka glasi "Ne vidim zlo, ne govorim zlo, ne čujem zlo". Prvobitno delo ove vrste potiče iz 17. veka i nalazi u obliku tri majmuna u ovim pozama na ulazu u jedan hram u Japanu. Veruje se da majmuni predstavljaju Konfučijev kodeks ponašanja u skraćenoj verziji. Svaki od majmuna ima svoje ime: Mizaru (koji ne gleda zlo), Kikazaru (koji ne čuje zlo), Ivazaru (koji ne govori zlo) i često ih prati četrvti majmun koji se prikazuje prekrštenih ruku i zove se Šizaru (koji ne čini zlo).

Budai, koji se naziva još i "debeli Buda" ili "nasmejani Buda" se često meša sa "pravim" Budom koji je bio plemić, putujući mudrac i osnivač budizma u 6-om veku pre nove ere. Za razliku od njega Budai je živeo u 10-om veku nove ere, bio je eksentričan Zen monah i živeo je u Kini. Po verovanju trljanje stomaka Budaiu donosi sreću. Takođe se veruje po feng shui da privlači novac.

Ako budete ikada imali dilemu, znajte da je Buda prikazan sa kosom i vitak, potiče iz Nepala/Indije, dok je Budai debeo i ćelav, potiče iz Kine, a ako naiđete na debelog Budu sa kosom, onda je to Pra Sangkajai koji je živeo na Tajlandu, dobro upamtite razlike jer nije svejedno kome trljate stomačić.

Pretpostavljamo da se na ispisima ispred ovih malih Buda nalazi nešto u stilu onih kineskih tetovaža gde vam kažu jedno značenje, a posle saznate da u stvari piše "pileća supa", "nudle sa povrćem" ili "jedite kod Joe-a".

Kvalitetna izrada figura od poliresin smole im daje neverovatnu dubinu i detalje, teške figurice su fiksirane za drveno postolje. Ručno farbane figure daju srebrnkast i bronzani sjaj. Odlično za dekoraciju.

 

Deko Figura Budai

Tagovi:

Podaci poklona:

- Uvoznik: Pokloni.com d.o.o. Subotica
- Zemlja porekla: Kina
- Zemlja uvoza: EU

OCENA i MIŠLJENJE NAŠIH KUPACA:

Ovaj proizvod još uvek nije ocenjen od strane kupaca.

Postavi pitanje ili oceni proizvod

Ukoliko želiš ostaviti komentar, klikni ovde.

Slični artikli:

Prethodno pregledani:

1.100,00 din