Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija

U pomoć, imam ideju!

Da li ste oduvek želeli da izumite nešto što će biti korisno a od Vas bi napravilo milionera. Imate dobru ili glupu ideju, a ne znate kome da se obratite i od koga da zatražite pomoć?
Postoje sajtovi koji takvim ljudima pružaju mogućnost da se pokažu.
Lepo svoju ideju prezentujete na www.kickstarter.com. Uz ideju, možete napraviti i razvojni plan, pomaže ako imate prototip koji dokazuje da stvar funkcioniše, a dobro dođe i neka simpatetična(ili bez sim) priča.
Posetioci čitaju i gledaju to vaše čudo od izuma i mogu odlučiti da li će Vas finansirati. Ukoliko u određenom vremenskom roku, skupite dovoljno finansija, Vaš projekat može da počne.
Finansijeri dobijaju određene stvari obećane od strane predlagača i u zavisnosti od svote koje uplaćuju.

Možete samo zamisliti kakvih sve tu ideja ima, od brilijantnih do idiotskih.
Ja ću Vam prezentovati meni najbolje i najgore, koje sam za kratko vreme koje sam imao na raspolaganju da napišem blog, uspeo da pronađem na kickstarter-u.

Da krenemo od najboljih:

1. SwivelCard – Vizit karta koja u sebi ima USB memoriju, savija se da bi se mogla priključiti i u sebi može sadržati informacije ili prezentacije.



2. The Sun Juicer – kontrapcija koja uz pomoć sunčeve energije kuva ili peče slasne obroke. Pored toga je veoma kompaktna i prenosiva. Sastavlja se bez šarafa, a sve je prosto ko pasulj.


3. Synek – kućna točilica za pivo, hladi pivo, drži ga svežeg 30 dana, šta reći više?

I još intersantniji, super glupi izumi:

1. Happy Poo – Veselo Govance je izum za odčepljavanje wc šolje i sve se radi ručno. Ima čak i ruka nacrtana gde da se pritisne.


2. Cigar Trottle – mali gedzet koji omogućuje bajkerima da nesmetano puše cigarete dok voze motor.


3. JQ Headrest – ogroman gizmo koji Vam pomaže da spavate u avionu ili autobusu?

 

Pored ovih prilično glupih izuma, najviše su nam pažnje skrenuli projekti koji se vrte oko iste stvari a kojih je na sajtu bilo barem 20 različitih. U pitanju su alarmi koji onemogućuju da roditelji ostave svoju decu u kolima na suncu i da tako nastradaju.
Iskreno mislimo da takvim retardima od roditelja i toj sirotoj deci nikakav izum neće pomoći.