Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija

Pokloni.com Team Building

Mi se ne stidimo da kopiramo dobre stvari od drugih, boljih i jačih firmi. Uvek kada, tužnih lica i stisnutih zuba, prođemo pored jedne takve firme, možemo videti osmehe na licima zaposlenih, koji rade svi kao musketari iz novele Aleksandra Dume.
 
Kada smo se malo bolje raspitali, saznali smo da postoji dobar recept za taj, kako ga već zovu, tim vork. Tako nešto se zove team building i skoro uvek uključuje ožderavanje od velikih količina alkohola dok se ne ispovraća duša i ne padne sa nogu. Verovatno da je princip sličan nekim ritualima pročišćavanja koje koriste neka plemena iz južne amerike.

Brže bolje smo okrenuli par telefona i svi zajedno se našli u Ljutovu, malom mestu pored Subotice, na Festivalu mlade rakije.
Odmah na ulazu smo mrgodno, pričajući sebi u bradu, skupljali kintu za upad i prevrtali po džepovima, sve dok se neko nije zajebo i sve platio.

Umesto karte, dobili smo po čašicu za rakiju i naivno pošli u ambis festivala gde su nas dočekali domaći proizvođači rakije sa ukupno 103 različite rakije. Samo smo pružali čaše, dok su nam ih sa smeškom punili rakijom, džabaka.



Nekako smo uspeli, uprkos jakoj dezorijentaciji, da pronađemo neki has. Spremna nas je dočekala čvarak mafija, koja je tog dana termički obradila 200 kg svinjskog masnog tkiva u vruće hrskave čvarke, kojima smo uspešno napravili branu od masti u želucu, čiji zadatak je bio da odoleva naletima alkohola.

Kako bi osetili ukus i miris različitih rakija, pre svakog ispijanja smo oprali čašu vodom a usnu duplju i jednjak pivom.
Već sada su počele čari tim bildinga i mi smo počeli da se oslanjamo jedan na drugog dok se oko nas spuštala neka vrlo sumnjiva magla.

Tu smo počeli da se razbijamo u manje grupe od po jedan, a dalji tok događaja smo nazvali prosto "velika praznina". Pravu snagu tim bildinga smo osetili tek kada smo uspeli da se sakupimo i kada smo se muški izgrlili i izljubili. 
Sledećeg dana smo uspeli sve da sumiramo i svako je kao u pravom timu, popunio slagalicu parčićima iz svoga sećanja. Za nas je svaka rakija bila pobednička.