Korpa 0 Pretraga Telefon
Naručite telefonom 063/551-333
Dostava
0

Prijava

Nisi registrovan?

Registracija

Mladenci 22. mart

 MLADENCI 22.marta

Posao prodaje raznih poklona nas primorava da ispratimo sve praznike nekom kampanjom, kako bi ih iskoristili i dopunili svoju trgovačku kesu. Uzeli smo kalendar u ruke i počeli da listamo i zapisujemo.
Možete zamisliti osmehe na našim licima kada smo videli koliko se raznih praznika slavi u Srbiji.

Sledeći koji nam dolazi i koji će nam, nadamo se, napuniti buđelar su Mladenci.
Mladenci se slave 22. marta, kada rodbina dolazi u goste mladencima koji su tek počeli svoj zajednički život.
To je u stvari neka vrsta testa, na kom mlada polaže ispit svojih kulinarskih sposobnosti. Da se vidi zna li mlada da sprema veću količinu hrane za krkanje. Običaj nalaže da ustane rano i umesi 40 kolačića koje kasnije premaže medom i deli svim koji uđu u kuću.

Da spremanje hrane bude još teže, Mladenci spadaju na post, pa sva hrana mora biti posna. Razume se da smo se tu malo razočarali u ovaj praznik i odmah nam je palo na pamet da pre odlaska u goste smažemo burek sa mesom, ali moramo priznati da smo se prevarili.
Nismo mogli ni da sanjamo kakve se sve posne đakonije mogu spremiti.

A sada naš omiljeni deo – red je da se na taj dan mladencima nešto pokloni. Da im se pomogne u početku zajedničkog života nekim prigodnim poklonom.
Tu smo mi prvo pogladili brke, promućkali tikvama a potom i zasukali rukave, kako bi smislili najbolji poklon svih vremena – Tajni priručnik za mladence.

U njemu se nalazi 12 pregrada sa 12 predmeta koji simbolizuju moguće prilike i neprilike u koje mladi bračni par može da zapadne.
Naravno da je nama omiljeni – Za crne dane.

Namerno nećemo detaljno opisati proizvod jer želimo da Vi to učinite, tako što ćete kliknuti na sledeći link, nakon čega ćete (kada Vas prođe glavobolja od cene) biti oduševljeni našom idejom.

Tajni Priručnik za Mladence